Σπαγγέτι με Νούμπουλο και Μανιτάρια
-
Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βάζουμε τα μανιτάρια μέσα στο ζωμό να μαλακώσουν καλά για μια ώρα. Βγάζουμε τα μανιτάρια από τον ζωμό και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια. Σουρώνουμε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι τον ζωμό για να φύγουν τυχόν χώματα από τα μανιτάρια και τον κρατάμε σε ένα μπολ. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσουμε κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό τους. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το νούμπουλο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε σοτάροντας για επιπλέον 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό και τα υγρά από τα μακαρόνια. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστη, όχι όμως πολύ πηχτή. Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια στην φωτιά και προσθέτουμε την σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τυρί τριμμένο.