Μελωμένη Παντσέτα με Πατάτες
-
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1600C. Απλώνουμε το κρεμμύδι σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε από πάνω. Προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με τον χυμό, τη σόγια και το μέλι αναμειγμένα. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, βγάζουμε τις πατάτες κάτω από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Βράζουμε τους χυμούς ψησίματος μέχρι να συμπυκνωθούν. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με λίγη σάλτσα.