Μοσχάρι με Μανιτάρια και Μαυροδάφνη
-
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μαλακώνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 600 ml ζεστό νερό.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, τα αποξηραμένα μανιτάρια με το νερό στο οποίο μαλάκωσαν, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη.
Σιγοβράζουμε για μιάμιση με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.