Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Μοσχάρι με Μανιτάρια και Μαυροδάφνη


  • Μερίδες:

    6
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    2 ώρες
  • Υλικά:

          1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια

    500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες

    250 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα

    25 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

    2 κουτ. σούπας βούτυρο

    2 κουτ. σούπας αλεύρι

    ½ λίτρο κρασί μαυροδάφνη

    Θυμάρι

    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:

    Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μαλακώνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 600 ml ζεστό νερό.

    Ζεσταίνουμε  σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο  και το μισό λάδι  και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά το κρέας,  τα αποξηραμένα μανιτάρια με το νερό στο οποίο μαλάκωσαν, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη.

    Σιγοβράζουμε για μιάμιση με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

  • Πηγή: Cook Book

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)