Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλίχουρδα)


  • Μερίδες:

    4
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    3 ώρες
  • Υλικά:

    Μια Αρνίσια συκωταριά
    1 κιλό έντερα και 1 κιλό κοιλιές
    1 κιλό αρνίσια ποδαράκια
    1 κιλό γλυκάδια
    1 ματσάκι άνηθο
    1 ματσάκι μαϊντανό
    5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
    2-3 σκόρδα φρέσκα · Αλάτι-πιπέρι
    Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάριασμα
    1 ποτήρι λευκό κρασί
    Χυμό λεμονιού αναλόγως την ποσότητα της σούπας και τη γεύση που μας αρέσει

  • Εκτέλεση:

    Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τα σκωτοπνέμονα (συκωταριές), τα ‘ντερα (έντερα), τον πατσά και τα γλυκάδια, τα κόβουμε μπουτσούνια (μπουκιές).

    Τσιγαριάζουμε (τσιγαρίζουμε) όλα τα κρεατικά στο ελαιόλαδο, στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και τσιγαριάζουμε (τσιγαρίζουμε) για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

    1. Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

    2. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε.

    3. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

    4. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή. Καλή Ανάσταση!!!

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)