Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλίχουρδα)
-
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τα σκωτοπνέμονα (συκωταριές), τα ‘ντερα (έντερα), τον πατσά και τα γλυκάδια, τα κόβουμε μπουτσούνια (μπουκιές).
Τσιγαριάζουμε (τσιγαρίζουμε) όλα τα κρεατικά στο ελαιόλαδο, στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και τσιγαριάζουμε (τσιγαρίζουμε) για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
1. Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
2. Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε.
3. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
4. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή. Καλή Ανάσταση!!!