Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Κουνέλι Στιφάδο


  • Μερίδες:

    4
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    1 1/2 ώρα
  • Υλικά:

          1 κουνέλι κομμένο σε 6 κομμάτια

    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

    1 ½ κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο ολόκληρα καθαρισμένα

    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

    3 φλιτζάνια ζωμό κότας σπιτικό

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

    1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

    5 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

    4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

    2 δαφνόφυλλα

    1 ξυλαράκι κανέλα

    6 γαρίφαλα ολόκληρα

    1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

    1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο

    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:

    Βάζουμε από βραδίς τα κομμάτια του κρέατος σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με τα δάχτυλα με τα συστατικά της μαρινάτας.

    Σκεπάζουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

    Βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα τινάζουμε να φύγει όσο περισσότερη μαρινάτα γίνεται και σοτάρουμε στο ίδιο λαδί να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, περίπου 2- 3 λεπτά στην κάθε πλευρά. Μόλις σοταριστεί το κρέας, επαναφέρουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και τον σπιτικό ζωμό κότας.

    Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 70 με 90 λεπτα μέχρι να δέσουν τα υγρά και να μαλακώσει καλά το κρέας. 

  • Πηγή: Cook Book

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)