Κουνέλι Στιφάδο
-
Εκτέλεση:
Βάζουμε από βραδίς τα κομμάτια του κρέατος σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά με τα δάχτυλα με τα συστατικά της μαρινάτας.
Σκεπάζουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Βγάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα τινάζουμε να φύγει όσο περισσότερη μαρινάτα γίνεται και σοτάρουμε στο ίδιο λαδί να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, περίπου 2- 3 λεπτά στην κάθε πλευρά. Μόλις σοταριστεί το κρέας, επαναφέρουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και τον σπιτικό ζωμό κότας.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 70 με 90 λεπτα μέχρι να δέσουν τα υγρά και να μαλακώσει καλά το κρέας.