Ψαρόσουπα
-
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα βάζουμε μέσα σε τουλουπάνι και το δένουμε. Τοποθετούμε το τουλουπάνι μέσα σε κατσαρόλα μαζί με 1 ½ λίτρο νερό, ρίχνουμε το μπαχάρι, αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε τον ζωμό τους και τον κρατάμε. Βγάζουμε τα ψάρια από το τουλουπάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μια φορά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σέλινο, τον ζωμό από τα ψάρια, αλάτι πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τη σούπα με τα ψάρια και με τον χυμό λεμονιού.