Μπακαλιάρος Μπιάνκο (Παραδοσιακό Κέρκυρας)
-
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί ώστε να βράσει το φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράσει σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σιγοβράζουμε.
Βράζουμε περίπου 35 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμη για επιπλέον άρωμα.
Σερβίρουμε το μπιάνκο, αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη!