Σαρδέλες με Κολοκυθάκια στον Φούρνο
-
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1700C. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και λέπια, τους αφαιρούμε κεφάλι και κόκαλο με μια κίνηση, τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βγάζουμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τις τρίβουμε με χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Αλείφουμε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, αραδιάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια το ένα πλάι στο άλλο και τα αλατίζουμε.
Στρώνουμε από πάνω τις σαρδέλες, περιχύνουμε με την ντομάτα και το κρασί ή το ούζο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.