Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Γαλοπούλα με Αρωματικό Βούτυρο


  • Μερίδες:

    8
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    1 ώρα & 20 λεπτά
  • Υλικά:

    3 ½ Κιλά στήθος γαλοπούλας με την πέτσα του

    20 φέτες προσούτο

    ¼ φλιτζάνι μέλι

    Για την μαρινάδα

    2 φλιτζάνια κρασί λευκό

    2 φλιτζάνια νερό

    3 κουτ. σούπας αλάτι

    ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

    5 - 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

    4 κλωνάρια μαϊντανό

    6 φύλλα φασκόμηλο

    3 κλαδάκια θυμάρι

    Για το αρωματικό βούτυρο

    300γρ. βούτυρο μαλακό

    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

    3 κουτ. της σούπας μαϊντανό

    1 κουτ. σούπας θυμάρι

    1 κουτ. σούπας φασκόμηλο

    1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:

    Βράζουμε τα υλικά της μαρινάδας για 5 λεπτά, ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βάζουμε μέσα το κρέας. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1800C. Βγάζουμε τα στήθη από την μαρινάδα, τα στεγνώνουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα τους και γεμίζουμε με το βούτυρο. Τα τυλίγουμε με το προσούτο και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί.

    Σκεπάζουμε το ταψί με το χαρτί και αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για 15 λεπτά  ακόμα. 

  • Πηγή: Cook Book

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)