Falang Database driver not enabled

Τηλ:(+30) 26610 33600-01

Σολομός Ψητός με Μελί και Μανιτάρια


  • Μερίδες:

    4
  • Χρόνος Εκτέλεσης:

    30 λεπτά
  • Υλικά:

    4 κομμάτια σολομό φρέσκο (250 γρ. έκαστο)

    200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

    Για το μαρινάρισμα

    2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

    2 κουτ. γλυκού μέλι

    2 κουτ. γλυκού σόγια

    2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού

    1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

    1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

    1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

    1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    ½ φλιτζάνι κρασί λευκό

    Αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:

    Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάτα σε μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις. Απλώνουμε το ψάρι σε γυάλινο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα (να καλύψει όλη την επιφάνεια του ψαριού).

    Τοποθετούμε το ταψί σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-6 ώρες. Ενδιάμεσα, γυρίζουμε το ψάρι πάνω κάτω για να μαριναριστεί καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C. βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν αρχίσουμε το ψήσιμο.

    Βάζουμε μέσα στο ταψί τα μανιτάρια και βρέχουμε με κουτάλι ξανά την επιφάνεια του ψαριού με τα υγρά. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.  Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα του.

  • Πηγή: Cook Book

footer logo

Επικοινωνία

Κεντρικό κατάστημα Κέρκυρας
 

 (+30) 26610 33600
(+30) 26610 22752
 2ο χλμ. Εθν. Πέλεκα (Δ.Ε.Η. Αλεπού)